En herrejösses blogg.

Alla inlägg under september 2012

Av malin - 21 september 2012 08:13

Frukost nu efter en jobbig natt.

1 kaffe med mjölk
2 saltgurkor
2 halvor utav micromacka med skinka

Micromacka
Vispa 1 ägg med lite salt på en tallrik. Blanda i 0,5msk fiber husk, 1,5msk mandelmjöl och 0,5 tsk bakpulver. Gegga ihop och platta ut på tallriken. Full effekt i 2 min.

Av malin - 20 september 2012 21:56

Biffgryta med gorgonzola (det stinker och man kräks nästan av lukten, men gud så gott)
500-600g lövbiff (jag använde mig utav strimlad fläskkött)
3 paprikor (2gröna & 1 röd)
1 liten purjolök
100g champinjoner
2 msk köttfond
2 msk vatten
2 tomater (jag uteslöt dem)
3 dl creme fraiche
150g gorgonzola (eller annan grönmögelost)
Serveras med en god sallad.


1, strimla och bryn köttet
2, efter att ha skurit alla grönsaker (inte tomater) och lägg som i pannan/kastrullen med fond & vatten. På med lock och låt puttra i ca 20 min, tills grönsakerna är mjuka.
3, tillsätt tomaterna
4, blanda creme fraiche och mosad gorgonzola
5, låt puttra ett tag och njut av den goda maten men den vidriga odören!


 

Av malin - 20 september 2012 21:50

Igår innan jag gick och la mig så vägde och mätte jag mig själv på alla håll och kanter utav kroppen för att verkligen kunna se skillnad. Kanske ska ta bilder också? Hmm..
Nu blir det att köra stenhårt med LCHF och jag kommer nog att klara det, jag ska försöka att hålla mig ifrån deras efterrätter, jag har ju köpt lite ostar så det gillas grymt mycket. Jag har även skrivit en matlista, men jag hade inte råd att köpa till hela eftersom jag bara fick barnbidraget idag så fick snåla in det, men jag tror nog att jag fick de mesta basprodukterna.

Kollar just nu på Anger Magnement och jag blir bara vansinning på den där människan, men jag tänker även på 2 människor:
Tessa i lilla Ljusne; henne såg jag denna film först med och jag kommer ihåg hur förbannade och irreterade vi var när vi såg den, gaasch!
Amanda panda; älskade underbara vän, jag säger detta för det är sanning. Du skulle ha ihjäl karln och det skulle vara så roligt om du hade en sån där människa bredvid dig så man såg hur du bara kokade för du är så söt när du är arg. PUSS


Imorgon flyttar Tobbe helt ut och på lördag lunch till söndag fm blir jag barnledig, va fan ska jag göra?!?!!?
/PUSS

Av malin - 19 september 2012 20:56

Sitter här med gråten i halsen och tycker det är så jävla bra gjort! Nästa gång jag ser någon tiggare, ja svensk, elakt sagt, men pratar de utländska med mig så blir det inget. Jag vill ta hand om de som försöker/försökt ta till sig svenskan.


Nej, fy, detta blir jobbigt, nu går han runt och frågar vilka som vill följa med. ÅÅ!

Av malin - 18 september 2012 19:15

Dagen har varit tråkig idag den också, kunde inte somna inatt för jag hade en sådan värk i ryggen, halv 3 bestämde jag mig för att inte ge vika och somnade till slut. Tog en 40min promenad innan vi lämnade Svea, sjukt drygt eftersom Svea gick. Hem och tog en shake till frulle, gick till bussen men gick hem igen för jag hade så sjukt ont i nacken, typ kramper i halsen, knepigt! Men nu har det gått över som tur är, jätte vidrigt var de.


Nu sitter jag här efter att ha haft Tobbes farmor & farfar här på ett litet besök. De kom hem ifrån Kina igår och hade såklart köpt med sig lite saker till flickorna, jätte fina saker! Kanske kastar in kort sen med mobilen.

Julen börjar bli bättre, ihelgen är det loppis i Avesta parken så vi ska dit och kika lite, billigt - jaaa. Men va ska man göra? Vi kan liksom inte köpa nytt till allt och alla, jag köper hellre second hand än nytt, ja på vissa saker köpa jag nytt, men begagnat är helt okej!


Dags att borsta gaddarna på Svea. PUSS

Av malin - 17 september 2012 12:58

Dagen började med ett så jädrans tråkigt väder så det vart Disney prinsessor som fixade upp värmen här, dans och skratt för flickorna, nu sover dom så då kollar jag vidare, just nu är det Ringaren i Norte Dame och det är också en favorit, jag kan verkligen inte säga en enda gamal klassiker som jag inte gillar. Likadant är det med Astrid Lindgren filmerna, jag zappar aldrig förbi en sådan film, då skiter jag i om jag kollade på ett program, jag är en riktig barnfilms älskare!


 


Annars så sitter jag och kollar efter lite mer till julen, jag hittade gardiner till mitt och Tobias köksfönster, både han och jag fastnade så till båda fönstrerna skulle gå på drygt 300:- men när jag bestämde mig och klickade på beställ så försvann kappan, skit! Ringde och tog fort hela beställningen, så nu blir det ner på stan och kika. Är ju höst marknaden nästa månad och då ska vi se om vi hittar något. Kikar även på om jag hittar några fna klänningar till flickorna som dom kan ha på jul/julkorten.

Någon som vet en bra sida för gardiner & klänningar, inte Jotex!


Hoppas ni har fint väder iaf! PUSS

Av malin - 16 september 2012 20:24

Jaha då har vi skickat ut inbjudningarna och vi ska ha den hemma hos oss, julafton blir det min släkt och på juldagen Tobbes släkt. Hoppas de kan komma de som vi bjudit för då blir det skit kul!
Har skrivit vilka som kommer och sen blir det julklapps lista allting. Julklappar, presenter och allt, många som fyller år runt jul och jag kommer att hålla hakan uppe, varesig det blir bra eller inte.


Nu ska jag skicka iväg önskelistorna till de som vill ha de. Tetta & Sara kommer också, PUSS

Av malin - 16 september 2012 12:25

Det brukar ju vara så att när man säger någonting så blir det tvärtom. Ja jag har klarat hela middagen utan att spilla på min vita klänning. När man sagt den meningen så är klänningen allt förutom vit. Det har hänt mig, jag har fått för mitt talesätt. Jag pratade med min kära vän Amanda för några dagar sen och då sa jag att Elvira va guldomlig och skrek aldrig, tyst som en mus och grät aldrig. Hmm.. Tvärtom, tjurig, grinig och skriker, jag ska tamme bövelen inte säga nå mera tror jag. Men nu när jag sagt detta så kanske hon blir snäll igen? :D


Har varit ute på en promenad och nu sover flickorna efter en skrikig väg hem, hmm.. Aporna utanför sparkar boll men fattar inte att man ska skjuta från mål till mål utan de ska skjuta på balkongerna, är livrädd att de ska skjuta in en ruta för mig. Peppa peppa ta i trä att de missar, dom missade Sveas fönster med 2 dm för någon dag sedan, puuuh!


Nu blir det film, lunch för familjen (jag har precis tagit en shake) och sen ska vi upp till Tobbes lägenhet och pyssla lite.

/PUSS

Ovido - Quiz & Flashcards