Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
Marmorerad sockerkaka/muffins.
90g rumsvarmt smör
1/2tsk vaniljsocker
1,25dl strösocker
2 ägg
3dl mjöl
2msk mjölk
Ca 2msk jordgubbssylt (eller annan god)
1. Slå på ugnen på 180grader, använda en muffinsplåt för bästa resultat, det blir ungefär 12 små eller 6 stora.
2. Blanda smör, vaniljsocker, socker, ägg, mjöl, bakpulver och mjölk med en elvisp på en låg hastighet, öka när allt är blandat och den är klar när den blivit ljusare.
3. Häll smeten i formarna och klicka i en klick sylt och rör runt med en sticke (jag använde en potatis sticka, men går lika bra med tandpetare - grillpinne mm)
4. In i ugnen 20min (om de är små) eller 30min (Om de är stora).
Glasyren.
220g florsocker
3/4dl vaten
2 äggvitor
1. Häll socker och vatten i en liten kastrull, rör på svag värme tills sockret smält. Låt sedan sjuda utan lock och utan omrörning i ca 5min eller tills de blivit 116grader. Den ska ha blivit tjock men inte färgad!! Ta bort den från värmen och låt stå tills det slutat bubblat.
2. Vispa äggvitorna med elvisp tills det blir mjuka toppar av den.
3. Häll sedan i sockerlagen och vispa i drygt 10min, tills den är sval och tjock.
Bred på muffinsarna och toppa med valfritt strösocker eller nå annat kul.
Sitter och lyssnar på ljudboken Torpeden : en bok om Johan Darwich som läses utav Jens Hultén, en röst som jag tycker är otroligt behaglig att lyssna på. Han passar bra att läsa denna bok. Svea sitter mittemot mig och ritar, Elvira är ute och leker, ...
Sitter vid köksbordet och dricker en mugg kaffe (eller barnen tror det iaf, cola är det egentligen), har precis käkat lunch och nu ska jag snart fortsätta att plugga matten. Har inte kunna satt mig någonting med det i veckan så nu sitter jag och förs...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|