En herrejösses blogg.

Direktlänk till inlägg 12 november 2009

Torsdag - sabotage.

Av malin - 12 november 2009 23:50

Jadu, efter mitt morgon kaffe och promenaden med Putte så städade jag lite, tog en dusch och njöt av norska P4. Sen kom Mia och hämtade mig så vi åka upp till Norelund och grattade faster. Käkade en skit god tårta, men ont i magen fick jag sedan, lätt värt de! Sen upp till Veronica och gjorde henne sällskap, snackade skit och hade oss som vanligt, sen kom gubbarna och efter ett tag så tog jag och baby en promenad hem eftersom Nina & Tom var här hemma och väntade tydligen på oss, haha. Lagade mat och sen gick godingarna. Jag och Tobbe tog ett bad, Tobbe som vanligt badade i hela badrummet, men han tänkte lite innan denna gång så det var bara badrummet som vart blött. Rev duschstången med, bra gjort! Nej! 

Jag är så fruktansvärt lycklig med dig, tanken
på att få vakna upp bredvid dig varje morgon
får mig att le. Att ens tänka tanken på dig.
Du får mitt hjärta att slå ett extra slag <3
 


Nu sitter vi och ska snart lägga oss och kolla på film, får se vilken det blir. Trodde vi skulle kolla på 'Nattbuss 8o7'  igår kvälls, men ikke, det vart 'Sökarna' istället, men helt okej den med. Så vi får se, Clockwork orange eller Nattbuss tror jag det står emellan. Aja, skit samma. Imorgon ska jag till Avesta om jag inte tar den senare tiden, vi får se hur jag känner mig då. 


Vart väldigt nöjd med min nya look på bloggen, eller?
/malintjus 

 
 
Ingen bild

i will be back

24 november 2009 11:29

En färsk obehandlad korv har mycket kort hållbarhet och bör genast kokas eller stekas före förtäringen. Eller frysas för senare konsumtion. För att förlänga hållbarheten kan korven rökas, torkas och/eller behandlas så att syran i korven ökar och således motverkar skadliga bakterier. I de flesta moderna industriellt tillverkade korvarna sker det genom att tillsätta exempelvis askorbinsyra och natriumnitrat, -nitrit (salpeter) för att motverka den kraftigt giftiga bakterenClostridium botulinum (Botulism). I mer traditionellt hantverk tillsätter man olika probacteria, former av exempelvis lactobacillus, som dels ökar den konserverande syrahalten, dessutom tränger undan skadliga bakterier och sist men inte minst tillför korven angenäma aromer under en lagringstid på sex veckor eller mer. Traditionell salami är på detta sätt mjölksyrajäst. PÅ engelska cured. ( Det kommer mer från Sjutum)

Korv innehåller en stor mängd energi, i form av bland annat fett. Detta uppgår ofta till över 200 kilokalorier per hundra gram.

Det finns även ett brett utbud av vegetariska korvalternativ, ofta tillverkade av sojaprotein.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av malin - 2 mars 2019 16:54


Så otroligt tyst här hemma nu. Alva är hos sin farmor & farfar inatt så jag kan få sova en hel natt utan att bli väckt och även få sovmorgon. Lämnade henne efter att vi löste melodikrysset och sen har vi spelat monopol med dom 2 stora tjejerna. Elvir...

Av malin - 27 februari 2019 13:50

Sitter och lyssnar på ljudboken Torpeden : en bok om Johan Darwich som läses utav Jens Hultén, en röst som jag tycker är otroligt behaglig att lyssna på. Han passar bra att läsa denna bok. Svea sitter mittemot mig och ritar, Elvira är ute och leker, ...

Av malin - 24 februari 2019 13:03

Sitter vid köksbordet och dricker en mugg kaffe (eller barnen tror det iaf, cola är det egentligen), har precis käkat lunch och nu ska jag snart fortsätta att plugga matten. Har inte kunna satt mig någonting med det i veckan så nu sitter jag och förs...

Av malin - 17 februari 2019 22:52

Igår blev vi bjudna hem till svägerskan för mellomys å Svea ville klippa sig. Så i tog med massa gotta för att kunna bjuda tillbaka lite å tacka för middagen. Fatet verkade uppskattas iaf och maten var suverän - precis som vanligt! Svea blev super ...

Av malin - 16 februari 2019 13:51


I allahjärtans dag present så fick jag inge materiellt utav prinsen, däremot skulle jag få sovmorgon idag. En natt utan Alva & sova så länge jag ville. Efter 30min så plingade det till i hans telefon, det var såklart FRG som skrev att han skulle ha b...

Ovido - Quiz & Flashcards